top of page

Omelet à la champignonMeestal ontbijten we hier heel simpel, maar af en toe mag het een beetje meer zijn. De kinderen hier zijn verzot op eieren, in elke mogelijke vorm.

Voor Briekje is het summum van culinair genot op dit moment een simpel zachtgekookt eitje met sopsoldaatjes. Pol is een iets meer uitgesproken gastronoom en zijn bestellingen zijn net iets veeleisender("Ik lust wel een omeletje met tomaat, ui, ham en champignons, met een beetje peterselie, maar niet té veel.").

Een succesnummer hier is een omeletje met gebakken champignons in een klein beetje romige saus. Dat wordt hier daadwerkelijk verslonden. Zeker als ze daarbij ook nog driehoekjes toast krijgen om alles op te leggen.


Vanochtend was het van dat... véél champignons in de koelkast en kinderen met grote honger! Dat zou ik wel eens even snel in elkaar flansen. Dat was wel wat buiten het overdreven enthousiasme van mijn hongerige kinderen gerekend, want ze stonden er met hun neus zo dicht op dat de keuken meer en meer op een hindernissenparcours begon te lijken... Kortom, het leven zoals het is.

In ieder geval, het is gelukt en het heeft gesmaakt! Dit is een héél simpel gerechtje, maar vaak zijn de simpele dingen nog het lekkerste!


Benodigdheden

 • 6 eieren

 • 1 bakje champignons, in schijfjes

 • 1 takje lenteui, in dunne schijfjes

 • een paar takjes peterselie

 • een lepel fijngesneden bieslook

 • een lepel bouillonpoeder (ik gebruik tellofix of groentenbouillon)

 • een geut water (1/4 glas)

 • een goede scheut room of melk

 • eventueel wat maïzena

 • peper en zout naar keuze

 • een klein beetje bakboter

 • boterhammen om te toasten


Werkwijze


Begin met de champignons te bakken in een ruime pan met een takje boter. Kruid de champignons met het bouillonpoeder, peper en zout en roer goed. Doe er het water bij als de champignons redelijk gebakken zijn en roer goed over de bodem van de pan. Voeg er de room of de melk aan toe. Laat dit even inkoken (een minuutje of vijf) en voeg er dan de kruiden aan toe.

Als je room gebruikt, dan is de saus normaal al redelijk ingedikt. Als je melk hebt gebruikt, moet de de saus binden met een klein beetje maïzena.

Roer even, zet het deksel op de pan en zet het vuur dan af.


Ondertussen rooster je de boterhammen voor je toast en zet je de pan voor de omelet op het vuur.

Smelt de boter in de pan en kluts ondertussen de eitjes in een kom met wat peper en zout. Bak de omelet gaar in een paar minuten.Wij serveren hier alles gewoon in de pannen op tafel en scheppen op naar believen. Je kan er uiteraard ook voor iedereen een mooi bordje van samenstellen voor het 'restaurantgevoel'.

Smakelijk!
Nog even een kleine tribute aan onze vier goede vriendinnen Yvette, Petronella, Starla en Rucola (de laatste twee hebben hun naam aan Pol te danken). De hele dag kunnen wij kijken naar hun rustig gescharrel. Buiten het feit dat ons Yvette niet in haar kot wil blijven en liefst onze hele tuin benut (ook Maggie heeft geen invloed gehad!), zijn het superbrave beestjes en dikke maatjes met de kinderen. En het grote voordeel: iedere dag heerlijk kakelverse eitjes! Dus...geen eiergerecht zonder props voor de kippetjes :-)
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page