top of page

ABOUT

Cooking with love provides food for the soul

Fijn dat je hier een kijkje komt nemen op mijn kookblog!

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik al van toen ik net kon wandelen gepassioneerd ben door lekker eten en vooral lekker eten klaarmaken.

Als kleuter moesten ze mij continu in het oog houden opdat ik niet met mijn kleine tengels aan de pannen op het vuur of aan de oven zat. Toen ik eenmaal een jaar of acht was, was niks meer veilig in de keuken. Als je mij tien minuten alleen liet, kon je er zeker van zijn dat ik iets aan het kokerellen was, heel stiekem (en later minder stiekem). In deze beginfase dreef ik mijn moeder regelmatig tot wanhoop door de keuken dan te herschapen tot rampgebied, maar later begonnen ze er thuis toch ook vooral de voordelen van te zien!


Die passie is altijd gebleven, met heel veel culinaire feestjes en experimenten tot gevolg. Toen ik in 2013 een relatie begon met Geert, bleek het al heel snel dat wij op hetzelfde bourgondische niveau zaten. Dat wil dus eigenlijk zeggen dat ik een erg gewillig slachtoffer gevonden had voor mijn culinaire grillen.

Ondertussen zijn er nog twee mini-bourgondiërs bij gekomen want onze zoontjes Pol en Briek zijn ook behoorlijk in de ban van lekker eten en zijn zowaar mijn grootste fans, maar ook mijn strengste critici. Wat helemaal leuk is, is dat ze ook allebei héél graag mee helpen in de keuken. Zelfs in die mate dat ik regelmatig moet denken 'Oh jee, zo deed ik ook'.


Al jaren zat ik met het idee om mijn recepten en 'wijsheden' te delen met andere mensen, maar door de drukte (die jullie allemaal kennen!) is er dat nooit van gekomen. Tot we allemaal tot huisarrest werden veroordeeld door corona...

Gezien we allemaal meer thuis waren samen werd er hier ook veel uitgebreider gekookt en Geert besloot om iedere dag foto's te trekken van wat er op tafel stond. Hierdoor ging ik nog harder mijn best doen iedere dag en zodoende... hier zijn we er mee!


De meeste recepten die ik maak zijn lekker en niet al te moeilijk om te maken. Vaak zijn ze ook erg kindvriendelijk, dus ik kan alleen maar hopen dat je er wat aan hebt om zelf inspiratie op te doen!


Ik wil nog benadrukken dat ik absoluut niet pretendeer een professional te zijn of de wijsheid in pacht te hebben. Integendeel... ik ben gewoon iemand die graag kookt en totaal niet houdt van regels in de keuken. Je zal me dus waarschijnlijk wel eens betrappen op regelrechte 'kook-ketterij', maar dat is wel de manier waarop ik het graag doe en hoe ik het ook met jullie wil delen!

Veel plezier in ieder geval!

About: About
bottom of page