top of page

De simpelste pompoensoep


Pompoenen...het is iets speciaals hier in huis! Vanaf dat Pol een jaar of twee was, werden er hier rond oktober pompoenen verzameld. Overal moesten we pompoenen gaan zoeken en die werden gekoesterd alsof het over baby's ging. Soms moesten de pompoenen zelfs mee gaan slapen in Pol's bed...

Als de pompoenverzameling uiteindelijk dan vervallen was tot een hoopje ellende (ze moesten al écht rot zijn!), moesten we de pompoenen aan onze kippen geven. Het leuke aan heel de zaak was dan dat de zaadjes van de pompoenen ook in de vruchtbare grond van het kippenhok belandden, met als gevolg dat wij in de zomer ineens een spontane pompoenplantage zagen verschijnen in onze tuin.

Vorige zomer gingen we een week op vakantie en toen we terugkwamen was een kwart van onze tuin overwoekerd! En geloof me... You do not touch the pumpkins met een Polleke in de buurt!Soms, met heel veel geluk, mocht er dan van de kinderen ook wel eens een pompoen gebruikt worden in de keuken en dan werd er met veel plezier gesmikkeld van verse pompoensoep. Nu is het wel zo dat ik enkel pompoensoep mag maken zonder franjes en speciallekes... pure pompoensoep met een beetje wortel en verder mag er niets mee gebeuren. Volgens de regels van de kinderen mogen de edele pompoenen niet bezoedeld worden...

Vandaar hier het recept van de meest simpele pompoensoep ever, maar in dit geval is less echt more!


Benodigdheden

  • een klein klontje bakboter

  • 2 uien in grote stukken

  • 1 butternut in grote stukken (of een andere niet te grote pompoen)

  • 2 grote wortels , in grote stukken

  • 3 groentebouillonblokjes

  • 2 liter water

  • een snuf cayennepeper

Werkwijze


Laat de boter heet worden in een kookpot, stoof er de ui in tot hij glazig is. Voeg de pompoen en wortel toe met een snuf cayennepeper en laat een vijftal minuten stoven.

Voeg er het water en de bouillonblokjes aan toe (ik gebruik heet water) en laat dit een halfuur zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Ga er met de staafmixer door tot de soep mooi glad is en kruid nog bij indien nodig.


Serveer met croûtons om het lekker crunchy te maken.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gebraden kip

Comments


bottom of page