top of page

Ouderwetse wafels


Fijnproever Pol was hier al een tijdje aan het zeuren om wafels te bakken. Gezien het feit dat ik een wafelijzer had met zo weinig vermogen dat ik toch wel twee wafels kon bakken in een tijdspanne van 10 minuten, was ik hier niet erg gemotiveerd voor.

Er was dus maar één juiste oplossing... een nieuw wafelijzer aanschaffen! Soms moet een mens zware opofferingen doen!


Gisteren was het dan zo ver, het wafelijzer stond hier te blinken. Ik beloofde de kids hier dat we vandaag wafels zouden bakken, maar daar kwam ik niet zomaar mee weg. De wafels moesten meteen, stante pede en per direct gebakken worden!! Hoe kwam ik er in hemelsnaam bij om dit nog een dag uit te stellen?!


Dus jawel, alle ingrediënten bijeengesprokkeld, beslag gemaakt onder begeleiding van twee pseudo-professionals en dat wafelijzer vliegensvlug uitgetest.


De gevolgen waren niet min: de kinderen lagen te laat in hun bed (weliswaar erg voldaan met hun buikje vol wafels), het huis rook heerlijk naar zoete wafels én the husband was ook aan het glimlachen na zijn derde wafel. Af en toe heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn!


Benodigdheden

  • 400 g boter (ik gebruik roomboter, maar je mag ook margarine gebruiken)

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 500 g zelfrijzende bloem

  • 5 eieren, eiwitten en dooiers gesplitst

  • 350 g suiker

  • 2 eetlepels vanillepuddingpoeder

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • snuf zout


wafelijzer en olie om in te vetten


WerkwijzeKlop eerst de eiwitten goed stijf.

Doe de boter in een pan en laat zachtjes op een laag vuur smelten.

Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker even op tot het lichtgeel ziet. Doe hier de boter onder en klop goed op de hoogste stand van de mixer.

Voeg nu beetje per beetje de bloem hierbij en blijf kloppen. Ook het puddingpoeder en het zout mag er onder geklopt worden.

Als je beslag glad is, neem dan een spatel en meng er de eiwitten onder (probeer de eiwitten eronder te heffen in plaats van te roeren, om de lucht er in te houden).


Laat dit beslag met wat folie of een deksel erop een half uur opstijven in de koelkast. Doe er voor het bakken nog de zonnebloemolie onder.


Dan kan je beginnen bakken!!! Aangezien ieder wafelijzer anders werkt en een ander vermogen heeft, laat ik het bakproces aan jou over!


Geniet ervan! Hier deden ze dat ook...

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page