top of page

Reis rond de wereld: Mexicaanse taco's met rundsvlees



De verlengde herfstvakantie is hier begonnen... Een hele rare vakantie gezien we weer in lockdown gaan en we hoofdzakelijk in ons kot moeten blijven.

Normaal is een vakantie hier gevuld met leuke uitstapjes, bezoekjes aan vrienden en playdates, maar het behoeft geen verdere uitleg dat we veel moeten schrappen en alternatieven moeten zoeken om onszelf bezit te houden...

We willen dat de kinderen hier zo weinig mogelijk merken van de beperkingen die ons op het moment worden opgelegd, dus roeien we met de riemen die we hebben. We vullen onze dagen met knutselen, buitenspelen, wandeluitstapjes naar het bos én lekker koken.


Daarom hebben we hier unaniem besloten dat we terug op wereldreis vertrekken!!! We werken hier iedere dag thuis in het thema van één land. We leren wat bij over de cultuur, knutselen iets typisch én we maken heerlijk eten uit het gekozen land. De kinderen vinden dit super leuk en ikzelf geniet er uiteraard ook met volle teugen van. De verveling wordt tegengegaan én we hebben iedere dag heerlijk uitgebreid en origineel eten op tafel.


Vandaag kozen de kinderen om naar Mexico te gaan! Daar zijn we al eerder op bezoek geweest en toen maakten we chili con carne en Mexicaanse kip. De chili werd op algemeen verzoek opnieuw op tafel getoverd en werd aangevuld met iets nieuws: taco's met rundvlees.

Om de Mexicaanse sfeer helemaal top te krijgen, knutselden we Mexicaanse mannetjes met een sombrero op en kregen de kinderen een heerlijke cocktail (tequila sunrise, eigenlijk alleen de sunrise met veel verschillende fruitsapjes).


En jawel... als je iets zoekt dat geweldig gemakkelijk is, heerlijk ruikt en meteen op de favorietenlijst in jouw huishouden gaat belanden... probeer de taco's met rundvlees.

Ik ben er wel voorstander van om dit te combineren met nog een paar gerechtjes: chili con carne, nacho's, groentensalsa, guacamole, tex-mex-frietjes, zure room,...

De meeste recepten vind je hier al op de blog!




Benodigdheden (4 personen)


  • 500 g rundsblokjes (ik sneed een runderriblap in kleine stukken, maar je kan ook kleine stukjes stoofvlees of biefstukreepjes gebruiken)

  • 1 rode of gele paprika, in repen

  • 1 grote ui, in halve ringen

  • tacoschelpen


Marinade

  • 2 eetlepels zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)

  • 1 grote eetlepel texmex-kruiden (koop je zo in de supermarkt)

  • 1 koffielepel paprikapoeder

  • 1/2 koffielepel komijnpoeder

  • 1/2 koffielepel korianderpoeder (of gesnipperde verse koriander)

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • een goede snuf zout

  • een stukje rode peper, heel fijn gesnipperd (of een goede mespunt chilipoeder of chilivlokken)


Werkwijze



Doe het vlees in een kom en meng met de ui en paprika.

Doe er de olie, de look en alle kruiden bij en meng alles goed door elkaar.

Laat dit minstens een uur marineren in de koelkast. Haal het vlees een halfuurtje voor het bereiden terug uit de koelkast.


Zet een pan op het vuur en doe er het mengsel in, bak dit een paar minuten op een hoog vuur tot het vlees goed bruin aangebakken is.

Doe het deksel op de pan en laat nog een kwartiertje op een laag vuur verder garen.


Serveer met tacoschelpen en lekkere groentensalsa en/of guacamole.

Het is pas echt af als je er ook tomatenblokjes, komkommer, ijsbergsla en eventueel maïs uit blik bij serveert zodat je een heerlijke taco kan samenstellen.

En als ik eerlijk mag zijn zou ik gewoon voor een mini-buffet in Mexicaanse stijl gaan.







26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gebraden kip

bottom of page