top of page

Tiramisu van rabarber en framboos

Bijgewerkt op: 18 jun. 2020


Eergisteren deelde ik al het recept van overheerlijke rabarber-frambozenconfituur. Ik beloofde toen al dat ik een recept zou delen van een heerlijk dessert waarin die confituur de show zou stelen. Ik maak er een erezaak van om mijn beloftes na te komen, vandaar deze post.


Als je houdt van een lekker zacht, luxueus dessert met toch een serieuze friszure toets, met de bonus dat je dit perfect kan serveren op een feestje zonder dat je er op het moment zelf nog veel werk en tijd in moet steken... Geloof me... dit is dus zo een topper! Niet alledaags, het ziet er prachtig uit maar het kost eigenlijk een minimum aan moeite.


Benodigdheden (voor 6 personen)

  • een potje van 200 g rabarber-frambozenconfituur (zie recept)

  • 250 g mascarpone

  • een koffielepel vanille-extract (optioneel, een zakje vanillesuiker mag ook)

  • 3 eieren

  • 50 g suiker

  • 100 g droge koekjes (digestive of zandkoekjes)

  • 6 eetlepels cointreau of triple sec (sinaasappelsap mag ook als je liever geen alcohol wil)

  • een handvol pistachenoten (of geroosterde amandelschilfers)

Werkwijze


De voorbereiding: minstens twee uur op voorhand

Neem twee kommen en doe in de grootse kom de eidooiers en in de andere kom de eiwitten. Doe de suiker bij de eidooiers en klop dit eventjes met de mixer totdat het goed gemengd en 'schuimig' is. Doe er de mascarpone en de vanille bij en meng dit zachtjes totdat je een glad mengsel hebt.


Klop de eiwitten stevig op totdat je er echt pieken op ziet staan en lepel dit heel rustig door het mascarponemengsel. Hef het eiwit er echt onder, zodat er zoveel mogelijk lucht in het mengsel blijft.


Doe dit mengsel in een spuitzak en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.



De afwerking: op het moment zelf of een paar uur van te voren

Neem 6 mooie kommetjes of glaasjes. Doe in elk glaasje twee verkruimelde koekjes en doe er een lepel cointreau of triple sec over. Laat dit eventjes staan en lepel er dan twee eetlepels rabarber-frambozenconfituur overheen.

Neem de spuitzak met mascarponecrème en spuit in elk glaasje een grote toef (tot het glaasje 2/3 vol is). Versier met gehakte pistachenoten en serveren maar.



Je hoeft trouwens niet persé de spuitzak te gebruiken. Als je dit te veel gedoe vindt, kan je gerust de dessertjes meteen afwerken. Het kan geen kwaad om de glaasjes al een paar uur van te voren te vullen met koekjes, confituur en mascarponecrème.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gebraden kip

bottom of page